Koffie voor Iedereen

Het hele jaar door neem je deel aan de Koffie voor Iedereen actie van Douwe Egberts.

Immers dankzij jouw aankoop van een pakje Douwe Egberts koffie kunnen we elk jaar miljoenen kopjes koffie schenken aan hulpbehoevenden via de Voedselbanken. Dat zijn heel wat warme momenten van samenzijn met hun vrienden of familie. Een eenvoudig, hartverwarmend gebaar dat ze zo hard nodig hebben.

Armoede kan iedereen overkomen...

… zelfs als je uit een bemiddeld milieu komt. Jong of oud, man of vrouw, het maakt niet uit. Meer dan 2 miljoen Belgen* leven vandaag onder de armoedegrens. Vaak met eenzaamheid als gevolg.

Daarom organiseert Douwe Egberts al bijna 25 jaar Koffie voor Iedereen, een solidariteitsactie waarbij we zoveel meer dan koffie schenken. We schenken namelijk warme momenten en gezelligheid aan mensen die het minder goed hebben.

*Bron: Nationaal Instituut voor de Statistiek in 2018

 

 

 

 

Onze partner: de Voedselbanken

Zonder de Belgische Federatie van Voedselbanken zou Koffie voor Iedereen nooit zo’n enorm succes geworden zijn. De organisatie deelt voedseloverschotten en donaties uit aan duizenden mensen die het minder goed hebben. Met Koffie voor Iedereen bestrijden de vrijwilligers van de organisatie bovendien niet enkel honger en verspilling, maar ook het sociale isolement waarmee minderbedeelden dagelijks geconfronteerd worden. En dat met een eenvoudig, warm gebaar als kopjes koffie uitdelen in de 623 lokale aangesloten verenigingen in België.

WWW.FOODBANKS.BE