De warmste momenten van de dag beleef je met Douwe Egberts omdat het unieke Douwe Egberts aroma al sinds jaar en dag mensen samenbrengt. De liefde voor het aroma inspireert onze meester koffiebranders al sinds 1753. Door een unieke, rijke melange intens te branden, bekwam hij deze koffie vol aroma en met intens karakter.
Er is veel veranderd in al die jaren,
wat altijd hetzelfde is gebleven is het ronde,
harmonieuze karakter van onze koffieklassiekers.
Kenners weten het allang: de beste koffie zet je zelf met een filter. Voor het opschenken kun je het best gebruik maken Douwe Egberts reguliere snelfiltermaling.
plaats een papieren filter in de filterhouder en spoel hem voor met heet water. Gebruik vervolgens 7 gram (een maatschepje) filterkoffie voor een kopje koffie. Schud het filter zachtjes om de koffie gelijkmatig verdelen.
Gebruik voor een volle koffiemok ongeveer 100- 125 ml zojuist gekookt water. Giet eerst een kleine hoeveelheid water op de koffie totdat deze net onder water staat en wacht 15 seconden. Schenk vervolgens de rest van het water in kleine hoeveelheden en een ronddraaiende beweging over de koffie.
Wacht tot al het water door de koffie en het filter is gelopen. Roer dan de koffie nog even door om de aroma `s met elkaar te vermengen. Geniet van je heerlijke, zelfgemaakte en vers opgeschonken kopje filterkoffie. Kijk voor het filmpje op de coffee files.