Douwe Egberts Dessert is met zijn volle, zachte smaak en verfijnd aroma al jaren een begrip in België. Onze meester koffiebranders hebben dan ook al sinds 1753 ervaring met het branden en melangeren van koffie. Hun expertise en de liefde voor dit natuurproduct vind je terug bij deze bonen. De altijd constante smaak geeft je dat unieke vertrouwde thuisgevoel. Waar je ook bent.
Er is veel veranderd in al die jaren,
wat altijd hetzelfde is gebleven is het ronde,
harmonieuze karakter van onze koffieklassiekers.
Kenners weten het allang: de beste koffie zet je zelf met een filter. Voor het opschenken kun je het best gebruik maken Douwe Egberts reguliere snelfiltermaling.
plaats een papieren filter in de filterhouder en spoel hem voor met heet water. Gebruik vervolgens 7 gram (een maatschepje) filterkoffie voor een kopje koffie. Schud het filter zachtjes om de koffie gelijkmatig verdelen.
Gebruik voor een volle koffiemok ongeveer 100- 125 ml zojuist gekookt water. Giet eerst een kleine hoeveelheid water op de koffie totdat deze net onder water staat en wacht 15 seconden. Schenk vervolgens de rest van het water in kleine hoeveelheden en een ronddraaiende beweging over de koffie.
Wacht tot al het water door de koffie en het filter is gelopen. Roer dan de koffie nog even door om de aroma `s met elkaar te vermengen. Geniet van je heerlijke, zelfgemaakte en vers opgeschonken kopje filterkoffie. Kijk voor het filmpje op de coffee files.